19/3/14


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Α-ΤΕΙΘ

Τη Δευτέρα 17/3 έγινε στο χώρο του Α-ΤΕΙΘ εκδήλωση ενημέρωσης για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η εκπαιδευτική διαδικασία του Ιδρύματος, εξαιτίας της δραστικής περικοπής των κρατικών κονδυλίων για πρόσληψη έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Σύλλογο Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού, ενώ συμμετείχαν εκπρόσωποι από τους Συλλόγους Μόνιμου Εκπαιδευτικού Προσωπικού, Ειδικού Τεχνικού Προσωπικού, φοιτητές και εργαζόμενοι όλων των κλάδων.
Στην εισήγηση που έγινε περιγράφηκε η απολύτως απαράδεκτη κατάσταση στις συνθήκες εκτέλεσης του διδακτικού έργου, καθώς και η μη τήρηση των προγραμμάτων σπουδών. Οι εκτιμήσεις στηρίχθηκαν στην πρόσφατη εμπειρία του χειμερινού εξαμήνου 2013-2014, όπου και ο αριθμός του Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού μειώθηκε κατά 92% σε σχέση με τον ήδη μειωμένο αριθμό του περσινού χειμερινού εξαμήνου 2012-2013.
Οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων των άλλων Συλλόγων, καθώς και των φοιτητών και εργαζόμενων συνέκλιναν στο ότι ένας αποτελεσματικός τρόπος αντίδρασης έχει ως προαπαιτούμενο την συντονισμένη δράση των Συλλόγων όλων των κλάδων, αλλά κυρίως των Φοιτητικών Συλλόγων και Φοιτητικών Επιτροπών Αγώνα. Τα αιτήματα που εκφράστηκαν από το Σύλλογο Έκτακτου εκπαιδευτικού Προσωπικού είναι:
·        Άμεση πρόσληψη Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού με βάση τις ανάγκες των προγραμμάτων σπουδών.
·        Τήρηση των προβλεπόμενων συνθηκών διδασκαλίας (π.χ. 15 σπουδαστές ανά εργαστηριακό τμήμα).
·        Μία εργασιακή σχέση για τον έκτακτο εκπαιδευτικό, όπου τα εργασιακά του δικαιώματα και υποχρεώσεις να συνδέονται με εκείνα του μόνιμου εκπαιδευτικού.
·        Λειτουργία των ΤΕΙ αποκλειστικά με κρατική επιχορήγηση. Όχι στην κοροϊδία λειτουργίας με «ίδια έσοδα».

7/3/14

ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΙ

Την Κυριακή, 9 Μαρτίου στις 11:00, θα συναντηθούμε στην Καμάρα για να ενημερωθείτε και να κουβεντιάσουμε τις εξελίξεις που αφορούν:

  • Στο μέλλον των εργασιακών μας σχέσεων 
  • Στην κατάσταση των ΤΕΙ της χώρας
  • Στη συνολική κατάσταση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Είναι σημαντικό να ακούσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συναδέρφους, να μοιραστούμε τις εμπειρίες τους, να σχεδιάσουμε τρόπους δράσης ενάντια στο διαφαινόμενο ζοφερό μέλλον του μη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού των ΤΕΙ.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού