11/9/12

Η σημερινή κινητοποίηση των Συλλόγων από τα Πανεπιστήμια και το ΑΤΕΙΘ ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη, αφού συμμετείχαν εργαζόμενοι από όλους τους χώρους και με καλή συμμετοχή. Το γεγονός αυτό μπορεί να αποτελέσει σημείο έναρξης ενός νέου κύκλου κοινών παρεμβάσεων με στόχο την προστασία του αποκλειστηκά Δημόσιου και Δωρεάν χαρακτήρα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, της προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων μας και τη μέριμνα των φοιτητών, αλλά και τη δημιουργία συνθηκών για την ύπαρξη της ίδιας της Ανώτατης Εκπαίδευσης.
Το ίδιο ενδιαφέρον είχε και η συνέλευση του ΕΣΕΠ του ΑΤΕΙΘ όπου μεταξύ άλλων αποφασίστηκαν μία σειρά από κινητοποιήσεις και δράσεις.

Ο Σύλλογος μας και τα μέλη του έχοντας ζήσει τις εξελίξεις αυτές εδώ και δύο χρόνια με μειώσεις ωρών και μειώσεις μισθών, θα συμβάλλει με κάθε τρόπο στην επιτυχία κάθε κινητοποίησης που βρίσκεται στην παραπάνω κατεύθυνση. Σε κάθε περίπτωση δεν θα βρεθεί απέναντι σε κανέναν κλάδο που κινητοποιείται για γενικότερα ή κλαδικά αιτήματα.


  • Θα συνεχίσουμε να συμμετέχουμε σε κοινές δράσεις των Συλλόγων του ΑΤΕΙΘ, αλλά και στο συντονισμό με τους Συλλόγους των δύο Πανεπιστημίων της πόλης μας,

  • Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια συντονισμού με τους αντίστοιχους Συλλόγους των εκτάκτων σε όλη την Ελλάδα,

  • Θα συμβάλουμε και με δικό μας κάλεσμα στην πραγματοποίηση γενικής απεργίας με την ανακοίνωση των νέων μέτρων από την κυβέρνηση.