16/10/12

Ενημέρωση για τελευταίες εξελίξεις

Συνάδερφοι:
  • Σήμερα (16/10) πληρωθήκαμε τα δεδουλευμένα Μαΐου, Ιουνίου και της μίας εβδομάδας του Ιουλίου.
  • Κατόπιν και της απόφασης για λήξη της αποχής από το μόνιμο διδακτικό προσωπικό του ιδρύματος, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε και εμείς τις παραδόσεις των μαθημάτων μας.
  • Η υπογραφή των συμβάσεων από εμάς προχωρά και πιστεύουμε ότι θα ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ημερών.

Παραμένει όμως ανοιχτό το ζήτημα του πότε θα υπογραφούν και από τη διοίκηση του Α-ΤΕΙΘ. Υπενθυμίζουμε ότι οι συμβάσεις δεν ισχύουν εάν δεν υπογραφούν και από τους δύο συμβαλλόμενους.

Για το λόγο αυτό:
o       Ο Σύλλογος θα παρακολουθήσει την πορεία της υπογραφής των συμβάσεων από τους συναδέρφους που ακόμα δεν τους παραδόθηκαν, καθώς και όλων των συμβάσεών και από τη διοίκηση.
o       Καλεί τους προϊσταμένους των Τμημάτων και τη Διοίκηση του ΑΤΕΙΘ να αναλάβει την ευθύνη για την έναρξη μαθημάτων από το έκτακτο προσωπικό, παρότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία υπογραφής των συμβάσεων (για το αμέσως επόμενο διάστημα).
o       Να σταματήσει η ομηρία συναδέλφων στα Τμήματα που ακόμη δεν ολοκληρώθηκαν οι αναθέσεις με συνέπεια την υπογραφή συμβάσεων με ημερομηνίες που αντιστοιχούν σε λιγότερες μέρες δουλειάς από τις πραγματικές.
o       Καλούμε σε Γενική Συνέλευση τους έκτακτους συναδέρφους την Τρίτη 23/10 12:00 στη ΣΔΟ, για να αποφασίσουμε την πορεία των παρεμβάσεων/κινητοποιήσεών μας.

Η διοίκηση του Α-ΤΕΙΘ πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να ζητάει να μην ξεκινήσουν τα μαθήματα από εκτάκτους που δεν έχουν υπογράψει συμβάσεις και παράλληλα να πιέζει τους ίδιους αυτούς εργαζόμενους (μέσω των προϊσταμένων ή τομεαρχών) να ξεκινήσουν τα μαθήματα άμεσα.

Δεν παίζουν μόνο με το νόμο, αλλά και με τη λογική μας

Συμμετέχουμε μαζικά στη Γενική απεργία,
την Πέμπτη 18/10.

Το προσωπικό του Α-ΤΕΙΘ θα έχει προσυγκέντρωση στη διοίκηση του Α.Π.Θ. (πρυτανεία) στις 10:00
Και συμμετέχει στη συγκέντρωση στο Αγ. Βενιζέλου στις 10:30 π.μ.