8/10/12

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου του έκτακτου διδακτικού προσωπικού (Δευτέρα 8/10) αποφασίστηκε:

o       Αποχή από τα μαθήματα, μέχρι την υπογραφή των συμβάσεων από όλους τους συναδέρφους έκτακτους καθηγητές. Ενημερώνουμε ότι η διαδικασία της υπογραφής των συμβάσεών μας έχει ήδη ξεκινήσει στα περισσότερα Τμήματα.
o       Ενημέρωση των φοιτητών μας για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Α-ΤΕΙΘ και μας οδηγεί σε κινητοποιήσεις, κατά τη διάρκεια των μαθημάτων μας και όσο κρατάει η αποχή.

Η απόφαση για αποχή από τα μαθήματα επιβάλλεται για λόγους τυπικούς αλλά, κυρίως, ουσιαστικούς:
1.      Οι συνάδερφοι έκτακτοι καθηγητές πρέπει να εξασφαλίζονται τυπικά απέναντι στην επιθεώρηση εργασίας, στη διοίκηση του Α-ΤΕΙΘ, των Σχολών και των Τμημάτων που ανήκουν, απέναντι στους ίδιους τους φοιτητές που διδάσκουν. Καλούμαστε άλλη μια χρονιά να απαιτούμε το αυτονόητο: Την ίδια την ανάθεση των καθηκόντων μας, σε μια εποχή που η ίδια η λειτουργία των ιδρυμάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης τίθεται εν αμφιβόλω, όχι φυσικά από τους φοιτητές ή τους γονείς τους, αλλά από τους στυγνούς οικονομικούς διαχειριστές εντός και εκτός Ελλάδας και τις στρατηγικές στοχεύσεις τους που έχουν καθοριστεί εδώ και χρόνια.
2.      Για τη συνέχιση του συγχρονισμού των κινητοποιήσεών μας με το μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό του Α-ΤΕΙΘ, το οποίο την Τρίτη 9/10 έχει καλέσει Συνέλευση για τη συνέχιση της αποχής, έχοντας αποφασίσει σήμερα 8/10 συμμετοχή στην απεργία κατά την/τις ημέρες ψήφισης των οικονομικών μέτρων.

Καλούμε:
Σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο την Τρίτη 9/10 στις 19:00
στο Άγαλμα του Βενιζέλου, κατά των καταστροφικών οικονομικών μέτρων.

Καλούμε άλλη μια φορά:
Σε συμπαράσταση συναδέρφων που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση, μέσω:
- Ομαδικών παραστάσεων, για διεκδίκηση επιδόματος καθυστέρησης αποπληρωμής δεδουλευμένων από ΟΑΕΔ,
- Αποτροπής διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος ή εξώσεων, μέσω συνεννόησης με τις Λαϊκές Επιτροπές της περιοχής τους.
Προτρέπουμε τους συναδέρφους που δοκιμάζονται να επικοινωνήσουν με το Σύλλογο Εκτάκτων Καθηγητών Α-ΤΕΙΘ, μέσω του ιστολογίου μας.