20/5/13

Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται την Πέμπτη 23 Μαΐου 2013 19:00 μ.μ. στο Αγ. Βενιζέλου ενάντια στην μεθοδευμένη κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων.

Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο πως όταν μια κατάκτηση ενός κλάδου οδεύει προς κατάργηση, τότε η ζωή όλων των εργαζομένων πηγαίνει ένα σκαλοπάτι παρακάτω.
Κάθε επιτυχία ενός κλάδου είναι αγκάθι στο μάτι των εχθρών όλων των εργαζομένων.
Δεν δικαιολογείται σε κανέναν η απουσία από τους κοινούς αγώνες!

Στο δικό μας κλάδο τα πράγματα είναι όλα στον αέρα:
1. Χρήματα για Έκτακτο Εκπαιδευτικό προσωπικό δεν δίνονται ή δίνονται ελάχιστα,
2. Ετοιμάζονται να εισάγουν το καθεστώς του "μπλοκ" με όποιες επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό στους μισθούς και τα δικαιώματα (ταμείο ανεργίας),
3. Ετοιμάζονται να δώσουν "υποτροφίες" πείνας σε φοιτητές μεταπτυχιακούς για να πραγματοποιούν τα εργαστήρια, παρακάμπτοντας κάθε έννοια ανώτατης εκπαίδευσης, αλλά και αξιολόγησης,
4. Ακόμη και  τίποτα από τα παραπάνω να μην εφαρμοστεί, μέχρι σήμερα δεν υπάρχει μηχανογραφικό για τους μαθητές και κατά συνέπεια δεν υπάρχει το νομικό πλαίσιο για να πραγματοποιηθούν οι προκηρύξεις για τους Εκτάκτους.

Σε όλα αυτά η αντίδραση είναι μικρή, το Υπουργείο ζητάει μειώσεις στο Έκτακτο Εκπαιδευτικό Προσωπικό, αύξηση του ωραρίου των Μονίμων, αλλαγές προγραμμάτων σπουδών ώστε να καλύπτεται από το μόνιμο προσωπικό το σύνολο των μαθημάτων.

Εμείς δηλώνουμε ότι δεν έχουμε δικαίωμα να υποταχτούμε!
Εμείς θα συνεχίσουμε και με την πείρα από τους αγώνες για το σχέδιο ΑΘΗΝΑ, ώστε να κάνουμε ένα ακόμη βήμα!

Οργανώνουμε τους αγώνες μας, δυναμώνουμε το Σύλλογο μας. Προχωράμε στις διαδικασίες των εκλογοαπολογιστικών συνελεύσεων, με πρώτη ημερομηνία την Πέμπτη 24/5 11:00 π.μ. στη ΣΔΟ (λογιστές).
 Η δεύτερη συνέλευση θα οριστεί για την αμέσως επόμενη εβδομάδα.