12/5/13

Κινητοποίηση ενάντια στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών
  • Η κυβέρνηση που έφερε το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» λίγο πριν την εξεταστική,
  • Η ίδια κυβέρνηση έφερε και το πολυνομοσχέδιο, που παίρνει πίσω μια σειρά από δικαιώματα των εκπαιδευτικών, που δίνει άλλο ένα χαστούκι στη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία σε όλε τις βαθμίδες της, δύο βδομάδες πριν τις εισαγωγικές εξετάσεις των μαθητών. 
Είναι πάγια τακτική των κυβερνήσεων να περνάνε όλα τα μέτρα σε περιόδους που θα μπορέσει να λειτουργήσει ο «κοινωνικός αυτοματισμός» ή σε «νεκρές» περιόδους (καλοκαίρι). Η τακτική είναι δεδομένη.
Η επιστράτευση είναι ακόμη ένα χαρτί των κυβερνήσεων απέναντι στους αγωνιζόμενους: Ναυτεργάτες, εργαζόμενους στο μετρό, αστικά λεωφορεία, τώρα καθηγητές. Δίκες για αγωνιζόμενους στη Χαλκιδική, στο Αιγίνιο, αγρότες, μαθητές. ΜΑΤ για συνταξιούχους, χαλυβουργούς, εργάτες. Η τακτική είναι δεδομένη.
Αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι η αντίδραση του λαού!
Η αγωνιστική απάντηση, η συσπείρωση των εργαζομένων στους Συλλόγους και τα Σωματεία, η κοινή με στόχους δράση, η δράση με μαζικούς όρους θα φέρει αποτελέσματα, θα αποτελέσει την απαρχή για ένα κίνημα που δεν θα βρίσκεται συνεχώς σε άμυνα, αλλά θα διεκδικήσει τα δικαιώματά του, θα διεκδικήσει την εξουσία του.
Όλοι

την Δευτέρα 13 Μαϊου 18:00 στην πλ. Αγ. Σοφίας στην κινητοποίηση ενάντια στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών

Πρέπει να διώξουμε το φόβο,

     να φοβίσουμε πρέπει τους εκμεταλλευτές και τους υπηρέτες τους