9/9/13

Κάλεσμα προς τους φοιτητές/φοιτήτριες του Α-ΤΕΙΘ από το Σύλλογο των Εκτάκτων Καθηγητών


Φίλοι φοιτητές, φοιτήτριες του ΤΕΙ

Οι περσινές κινητοποιήσεις για το σχέδιο ΑΘΗΝΑ και τα θετικά τους αποτελέσματα μας έδειξαν ότι:

Οι αγώνες όταν είναι μαζικοί και οργανωμένοι μπορούν να έχουν αποτελέσματα

Από την άλλη, κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση θα προσπαθήσουν να εφαρμόσουν τις αποφάσεις τους, που στοχεύουν στη λειτουργία των ΑΕΙ με κριτήρια «αγοράς», δηλαδή που θέλουν την υποβάθμιση της Τεχνολογικής Εκπαίδευσης για φθηνούς καταρτισμένους εργάτες και όχι ειδικευμένους επιστήμονες με στέρεες γνώσεις.
Σε αυτά τα πλαίσια εντάσσεται και η υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων, η οποία εκφράζεται με το πέρασμα στον, έτσι και αλλιώς μειωμένο, προϋπολογισμό των ΑΕΙ των κονδυλίων για σίτιση και στέγαση των φοιτητών, καθώς και το αντίστοιχο κονδύλι για τους Έκτακτους Καθηγητές. Σε όλα αυτά αν προστεθούν και οι διαθεσιμότητες/απολύσεις των διοικητικών υπαλλήλων, το τοπίο για τα ιδρύματα γίνεται ακόμη πιο θολό για το πώς θα καταφέρουν να λειτουργήσουν τα Τμήματα. Θα το έχετε διαπιστώσει και εσείς με τις μέχρι τώρα καταργήσεις/συγχωνεύσεις μαθημάτων, με την αύξηση του αριθμού των φοιτητών που μένουν εκτός παρακολούθησης εργαστηρίων κ.ο.κ. Δυστυχώς, η κατάσταση δείχνει ότι τέτοια φαινόμενα θα επιδεινωθούν.
Σας καλούμε να παλέψουμε οργανωμένα και μαζικά για να μην περάσουν:
1.      Οι αλλαγές στα προγράμματα σπουδών για λόγους που σχετίζονται με τις οικονομικές δυνατότητες του κάθε Ιδρύματος, επιτρέποντας τη διαφοροποίηση των Πτυχίων,
2.      Να προσληφθεί όλο το απαραίτητο Έκτακτο Εκπαιδευτικό Προσωπικό,
3.      Να σταματήσει το βάρβαρο μέτρο των διαθεσιμοτήτων/απολύσεων του διοικητικού προσωπικού,
4.      Αύξηση της χρηματοδότησης των ΑΕΙ

Κανένας φοιτητής να μη σταματήσει τις σπουδές του για οικονομικούς λόγους!

Μην ξεχνάμε ότι

Οι αγώνες  του λαϊκού κινήματος κόντρα στις αποφάσεις των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν επέτρεψαν την εισαγωγή διδάκτρων στα ΑΕΙ.