24/11/13

Σύλλογος Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού Α-ΤΕΙΘ

Ανακοίνωση για τις κλήσεις από τον εισαγγελέα σπουδαστών και καθηγητών του Α-ΤΕΙΘ

Συνάδερφοι. Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες ενός νέου επεισοδίου στο μακάβριο σίριαλ πάταξης οποιασδήποτε αντίδρασης ενάντια στα πρωτάκουστης αναλγησίας μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση.

Ήδη έχουν κληθεί από τον εισαγγελέα πολλοί από τους σπουδαστές, καθηγητές και εργαζόμενους που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις ενάντια στο Σχέδιο Αθηνά πέρυσι τον Φλεβάρη στα διόδια των Μαλγάρων. Κινητοποιήσεις που στρεφόταν ενάντια στην υποβάθμιση/κατάργηση των σπουδών των φοιτητών, στα σχέδια απαξίωσης της δημόσιας ανώτατης τεχνολογικής εκπαίδευσης, στην υποβάθμιση των όποιων λιγοστών προοπτικών για αξιοπρεπή δουλειά των αποφοίτων των ΤΕΙ της χώρας.
          
Το επεισόδιο αυτό δεν είναι πρωτάκουστο. Ακολουθεί με συνέπεια την τακτική άμεσης επίθεσης ενάντια σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που «τόλμησαν» να διεκδικήσουν καθηγητές για τις άδειες αίθουσες διδασκαλίας, ενάντια σε αγωνιστές συνδικαλιστές, ενάντια σε ολόκληρους κλάδους εργαζόμενων που επιστρατεύτηκαν ενώ βρίσκονταν σε απεργία.
          
Όλη η κοινότητα του Α-ΤΕΙΘ θα πρέπει να δώσει αποφασιστική, ξεκάθαρη απάντηση ότι τέτοια σχέδια τρομοκράτησης δεν θα μείνουν αναπάντητα.

Είναι απαραίτητος ο συντονισμός δράσης των Φοιτητικών Συλλόγων, Συλλόγων Μόνιμου και Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού, Διοικητικών Υπαλλήλων και Ειδικού Τεχνικού Προσωπικού

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ


ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΚΛΗΤΕΥΣΕΙΣ,
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ, ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ,
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!