21/6/10

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΤΕΙ Καβάλας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Καστοριάς και της Επιτροπής αγώνα του ΤΕΙ Κοζάνης) που πήραμε μέρος στη σύσκεψη που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του αντίστοιχου Συλλόγου του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 18 Ιουνίου αποφασίσαμε:
1. Να στείλουμε μήνυμα συμπαράστασης στους συναδέλφους του ΤΕΙ Πειραιά που βρίσκονται από την Δευτέρα 14 Ιουνίου σε επίσχεση εργασίας ζητώντας το αυτονόητο, να πληρώνονται έγκαιρα, όταν μάλιστα αποτελούν και τον κύριο όγκο των εκπαιδευτικών του Ιδρύματος.
2. Να καλέσουμε την Ομοσπονδία μας, που για άλλη μια φορά δεν πήρε κάποιο μέτρο ενίσχυσης του αγώνα των συναδέλφων, να κάνει ότι χρειάζεται ώστε το θέμα που δεν αφορά μόνο τους συναδέλφους του ΤΕΙ Πειραιά, να αποτελεί βάση κινητοποίησης όλων των Συλλόγων της χώρας.
3. Να καλέσουμε τους Συλλόγους των Εκτάκτων και από άλλα ΤΕΙ να βγάλουν καλέσματα συμπαράστασης και να βρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα ώστε να ανταποκριθούν όποτε είναι απαραίτητο.

Δυστυχώς το πρόβλημα των πληρωμών δεν είναι καινούργιο, όπως και αυτό με τις υπογραφές των συμβάσεων. Μάλιστα είναι τόσο οξυμμένο που πολλοί συνάδελφοι θεωρούν δεδομένη την καθυστέρηση στις πληρωμές για δύο και τρεις μήνες.
Είναι όμως καιρός να τερματιστεί αυτή η ανοχή!
Καλούμε την Διοίκηση του ΤΕΙ Πειραιά και όλων των ΤΕΙ της χώρας να κάνουν το ελάχιστο, δηλαδή να εξασφαλίζουν το κονδύλιο για τις πληρωμές του Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού. Σε αυτή την προσπάθεια θα μας βρουν στο πλευρό τους. Δεν αποτελεί λύσει η μετάθεση του προβλήματος σε τρίτους. Δεν μπορεί κάθε φορά να προτάσσονται διάφορες δικαιολογίες, πολλές από τις οποίες είναι τουλάχιστον προσβλητικές για τη νοημοσύνη των συναδέλφων.
Καλούμε όλους τους Μόνιμους συναδέλφους και την ΟΣΕΠ ΤΕΙ να πάρει θέση στήριξης του αιτήματος των Εκτάκτων του ΤΕΙ Πειραιά.
Καλούμε του σπουδαστές μας να μας συμπαρασταθούν στο δίκαιο αυτό αίτημα.

Πιστεύουμε ότι η κοινή δράση όλων είναι αυτή που θα φέρει αποτελέσματα.