11/5/11

εκλογές 12/5

Συνάδελφοι,

Στις 12/5 στηρίζουμε μαζικά το ψηφοδέλτιο που προέκυψε μέσα από την αγωνιστική δράση του Συλλόγου μας. Ένα ψηφοδέλτιο που αποτελείται από άτομα που βρέθηκαν μπροστά και που αποφάσισαν να συνεχίσουν να στηρίζουν τις αποφάσεις των συνελεύσεων του Συλλόγου όλο το τελευταίο διάστημα.
Αυτό που σίγουρα μπορούμε να εγγυηθούμε είναι πως δεν θα αφήσουμε ξανά τον Σύλλογο να μαραζώσει και θα κάνουμε ότι μπορούμε οι διεκδικήσεις μας να είναι ακόμη πιο αποτελεσματικές. Πιστεύουμε πως όλη η διαδικασία των κινητοποιήσεων του προηγούμενου διαστήματος έπαιξαν σημαντικό ρόλο και αποτέλεσαν σημαντικό παράγοντα των όποιων κατακτήσεων μας.

Συνολικά διεκδικούμε:
• Να καταργηθεί ο θεσμός των συμβασιούχων διδασκόντων και όλες οι ανάγκες των ΤΕΙ σε διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό να καλύπτονται με προκηρύξεις θέσεων μελών ΕΠ. Οι όποιες πραγματικά έκτακτες ανάγκες να καλύπτονται από διδάσκοντες με αξιοπρεπείς όρους. Να σταματήσει η επίκληση «έκτακτων αναγκών» ως πρόσχημα γενίκευσης της ελαστικής εργασίας.
• Να παγιωθεί η συμμετοχή Επιστημονικών και Εργαστηριακών συνεργατών των ΤΕΙ με το Ν.1404/83 (όπως αναθ. από τον 2916/01) σε όλα τα Συλλογικά Όργανα των Τμημάτων, Σχολών και Ιδρυμάτων. Στα ΤΕΙ να αξιολογείται ιδιαίτερα η επί ετών θητεία διδασκαλία -αυτοδύναμη ή μη- όσων κληθούν να αξιολογηθούν από Εκλεκτορικά Σώματα.
• Γενναία χρηματοδότηση των ΤΕΙ και άμεση προκήρυξη θέσεων όλων των απαραίτητων μελών ΕΠ σε όλα τα Τμήματα. Άρση της υπ’ αριθμ. Φ11/119024/Ε5/24.09.2010 ερμηνευτικής εγκυκλίου.

Άμεσα απαιτούμε:
• Καταβολή των δεδουλευμένων.
• Να σταματήσει η περικοπή των πιστώσεων για συμβασιούχους διδάσκοντες. Να χορηγηθούν τώρα όλες οι πιστώσεις που χρειάζονται τα ιδρύματα για να λειτουργήσουν.
• Να υπογραφούν αμέσως όλες οι συμβάσεις των διδασκόντων στα ΤΕΙ. Να ανακληθούν όλες οι απολύσεις συμβασιούχων διδασκόντων.
• Ενιαία αντιμετώπιση των διδασκόντων σε όλη τη χώρα, αποσαφήνιση των όρων εργασίας ήδη από τις προκηρύξεις και όχι μετά την έναρξη των εξαμήνων.
• Σεβασμό στα εργασιακά, εκπαιδευτικά και ακαδημαϊκά δικαιώματα των συμβασιούχων διδασκόντων, όπως αυτά προβλέπονται και από τους Ν.1404/83 και Ν. 2916/2001.
• Άρνηση στην αλλαγή σεναρίου προσφερόμενων μαθημάτων (μονό/ζυγό εξάμηνο), χωρίς εκ των προτέρων διασφάλιση υλικοτεχνικών υποδομών. Όχι στην αλλαγή αναλογίας εκπαιδευτικών – σπουδαστών.

Όσο πιστεύουμε ότι υπάρχει λύση και διέξοδος στα προβλήματα μας
θα συνεχίσουμε να παλεύουμε!!!

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ
ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΜΕ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ