15/5/11

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Συνάδελφοι,
Καταρχήν οφείλουμε μία συγνώμη για την καθυστέρηση στην ενημέρωση, που έπρεπε να είχε γίνει από την Πέμπτη 13/5.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους που παρά τις πιέσεις, αλλά και το μικρό σχετικά χρονικό διάστημα διάρκειας της εκλογικής διαδικασίας, ψήφησαν 83. Ένας αριθμός που ανεξάρτητα από τον συνολικό αριθμό δύσκολα μπορεί να είναι μεγαλύτερος (συνάδελφοι που εργάζονται σε άλλους χώρους κ.α.).
Τα αποτελέσματα είναι τα παρακάτω:
Για Δ.Σ. το «Αγωνιστικό Ψηφοδέλτιο» (που εκπροσωπεί τις αποφάσεις του Συλλόγου κατά το διάστημα των κινητοποιήσεων) πήρε 79 ψήφους, ο μεμονωμένος υποψήφιος 2 ψήφους, μία λευκή ψήφος και μία άκυρη.
Για Αντιπροσώπους για το συνέδριο της Ομοσπονδίας:
Το «Αγωνιστικό Ψηφοδέλτιο» 75 ψήφους και οι δύο μεμονωμένοι υποψήφιοι 2 και 6 ψήφους αντίστοιχα.
Το αποτέλεσμα επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά τη διάθεση των συναδέλφων για αγωνιστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Το νέο ΔΣ δεν έχει παρά να βάζει σε εφαρμογή κάθε φορά τις αποφάσεις των συνελεύσεων. Εξάλλου και η προηγούμενη διοίκηση του Συλλόγου σεβάστηκε πλήρως τις αποφάσεις των συνελεύσεων του Συλλόγου, σε αντίθεση με την Ομοσπονδία που σε καμία περίπτωση δεν σεβάστηκε τη γνώμη του Συλλόγου μας.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
Από την Πέμπτη 5/5 οπότε και είχαμε αποφασίσει την αποχή από τα μαθήματα είχαμε τις ακόλουθες εξελίξεις:
Καταρχήν, η συμμετοχή των συναδέλφων, παρά τις πιέσεις που δέχτηκαν από μερίδα Προϊσταμένων, ήταν εντυπωσιακά καλή. Το γεγονός αυτό επέδρασε και στο ότι την Παρασκευή 6/5 και την Δευτέρα 9/5 πληρωθήκαμε τους μήνες Νοέμβρη και Δεκέμβρη. Επίσης, ξεκίνησε η διαδικασία υπογραφής των συμβάσεων από 1 Μάρτη.
Επίσης, συμμετείχαμε στις κινητοποιήσεις στις 6/5 στο Υπουργείο Παιδείας μαζί με άλλους Συλλόγους ΤΕΙ, τους 407/80 (συμβασιούχοι στα Πανεπιστήμια και τους υπό διορισμό εκλεγμένους συναδέλφους στα ΑΕΙ.
Τι έχουμε μπροστά μας:
1. Ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου ανέφερε πως ο αριθμός των εκτάκτων που υπογράφτηκε από τον Υφυπουργό κ. Πανάρετο αντιστοιχεί σε ώρες (δηλαδή σε πολύ περισσότερους Εκτάκτους) και για το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης είναι περίπου 5056 ώρες για το οικονομικό έτος 2011. Αυτό σημαίνει πως μπορεί ο ελεγκτής (Πάρεδρος) μπορεί για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο να δημιουργήσει πρόβλημα, αφού θα του δωθούν εντάλματα πληρωμών με πολύ περισσότερες ώρες από αυτές που όρισε το Υπουργείο τον Απρίλη.
2. Οι συμβάσεις υπογράφονται από τους Συναδέλφους, όχι όμως ακόμη από τον Πρόεδρο του ΤΕΙ. Αυτό θα γίνει εφόσον ελεγχθούν από τον αρμόδιο Αντιπρόεδρο.
3. Τα χρήματα για την μισθοδοσία μας δεν θα είναι παραπάνω (μπορεί να μειωθούν) και κατά συνέπεια το πρόβλημα που εντοπίσαμε για τον Σεπτέμβρη, παραμένει.
4. Η απόλυση συναδέλφων (μη υπογραφή νέων συμβάσεων, κατά το νόμο) δεν περιορίζεται μόνο σε συναδέλφους που δεν είχαν μάθημα μόνο λόγω της μονής εισαγωγής ή της μείωσης των σπουδαστών. Οφείλεται και σε συνδικαλιστικούς λόγους και παρά την αντίθετη άποψη της Διοίκησης του ΤΕΙ, αφορά και αποφάσεις που πηγάζουν από την ίδια την Διοίκηση παρά την αντίθετη άποψη των Τμημάτων.
5. Η προειδοποίηση ότι θα αρχίσουν να κλείνουν Τμήματα που είχαμε κάνει (και κατηγορηθήκαμε) ήδη άρχισε να εφαρμόζεται. Να σημειώσουμε πως το κλείσιμο του Τμήματος των Μουδανιών, δεν έχει να κάνει με το περιεχόμενο των σπουδών που παρέχει, αλλά με τα 6 νούμερα – στοιχεία που θέτει το Υπουργείο και στα οποία υπάγονται σχεδόν όλα τα Τμήματα των ΤΕΙ και τα περισσότερα των Πανεπιστημίων (άρα δεν χρειάζεται κανένας εφησυχασμός).

Με βάση αυτές τις εξελίξεις αποφασίσαμε το προσωρινό σταμάτημα της αποχής ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία των υπογραφών των συμβάσεων και να προχωρήσουμε σε νέα συνέλευση στις 26 Μαϊου για να αποφασίσουμε τον τρόπο συνέχισης των αγώνων μας.
Επίσης, αποφασίσαμε να καλέσουμε όλα τα μέλη της κοινότητας του ΤΕΙ στην απεργία που έχουμε προκηρύξει μαζί με άλλους Συλλόγους στις 19 Μαϊου. Στην απεργία, που αποφασίσαμε πως θα περιφρουρήσουμε, καλούμε να συμμετέχει και η Ομοσπονδία μας.
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να συνεχίσουμε να μαζεύουμε τα στοιχεία για τις περικοπές των συναδέλφων, και για την κατάσταση που διαμορφώνεται στα εργαστήρια.

Θεσσαλονίκη, 15/5/2011
Για τη Συνέλευση του Συλλόγου
Αβραμίδης Νίκος