25/9/11

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΗ 27/9 11:00 στη ΣΔΟ


 
Συνάδελφοι,
Οι εξελίξεις είναι τέτοιες που μας αναγκάζουν να βρεθούμε για άλλη μία φορά σε ετοιμότητα. Παρά το γεγονός ότι με κόπο, μεγάλη καθυστέρηση και εξώθηση σε διαδικασίες που δεν είναι ευχάριστες σε κανέναν, πληρωθήκαμε το εαρινό εξάμηνο τα πράγματα για μία ακόμη χρονιά θα χειροτερέψουν.
Ήδη οι μειώσεις του αριθμού των πιστώσεων είναι τέτοιες, που ανάγκασαν ακόμη και την διοίκηση του Ιδρύματος, να υποχρεωθεί σε μία ανακοίνωση «αγανάκτησης», αν και στο τέλος αυτής αναφέρεται πως όπως και να έχει το Ίδρυμα θα ακολουθήσει τις «διαταγές».
Ο Πρόεδρος μίλησε για πιστώσεις για 50 Εκτάκτους. Όπως και να έχει, είναι κοινό μυστικό πως από το εαρινό εξάμηνο που πέρασε τα μαθήματα «γινόταν μόνο για να γίνουν». Ο αριθμός των φοιτητών ανά εργαστήριο δεν έχει κανέναν περιορισμό, καταργούνται τα μονά – ζυγά εξάμηνα για όλους.
Ο νόμος που ψηφίστηκε για την Ανώτατη Εκπαίδευση δεν είναι σε τίποτα καλύτερος από αυτόν που συζητήσαμε ήδη από τον Νοέμβρη του 2010.

Η μόνη μας ελπίδα είναι η οργανωμένη πάλη και αντίδραση, η οργανωμένη ετοιμότητα σε κάθε τι που θα βρούμε μπροστά μας ήδη από τις πρώτες μέρες του νέου εξαμήνου.

Οι φοιτητές, το μόνιμο ΕΠ, το ΕΤΠ και οι Διοικητικοί υπάλληλοι ήδη ξεκίνησαν είτε ως Σύλλογοι, είτε δια μέσω των Ομοσπονδιών τους.

Εμείς δεν έχουμε άλλη επιλογή από την προετοιμασία του Συλλόγου και την επαφή εκ νέου με τους Συλλόγους άλλων Ιδρυμάτων, αλλά και των πρωτοβουλιών των 407/80 που πια συγκαταλέγονται στην ίδια με εμάς ομάδα.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 27/9 11:00
σε ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ
στο χώρο που πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές (ΣΔΟ)