29/4/12

ΚΑΛΕΣΜΑ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΤΕΙΘ


Την Τετάρτη 2 Μαϊου πραγματοποιούνται εκλογές για την εκλογή των εσωτερικών Συμβούλων του ΤΕΙ εφαρμόζοντας μία από τις πτυχές του νόμου 4009/11.
Ο Σύλλογος μας από τη στιγμή ακόμη της συζήτησης του νομοσχεδίου, εξέφρασε την αντίθεσή του, αφού φαίνονταν η κατευθύνσεις του που οδηγούσαν προς μία Ανώτατη Εκπαίδευση εξαρτημένη από την αγορά.
Το ΤΕΙ, ως αδύνατος κρίκος της Ανώτατης Εκπαίδευσης δέχεται τις πιο σοβαρές επιπτώσεις, ήδη από τους προηγούμενους νόμους, που σχετίζονται εκτός των άλλων από την παραπέρα υποβάθμιση των πτυχίων, τη μη ύπαρξη επαγγελματικών δικαιωμάτων, την ολοένα και μικρότερη χρηματοδότηση.
Οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί του ΤΕΙ δεχτήκαμε πρώτοι τις επιπτώσεις με μία σοβαρότατη μείωση του αριθμού του, που για τα δύο τελευταία χρόνια φτάνει το 60 με 70 %. Που για μεγάλα χρονικά διαστήματα παραμένουν απλήρωτοι, που χρειάζεται πάντα να αγωνίζονται για τα πιο απλά και αυτονόητα.
Όταν σε κανένα ΑΕΙ δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι εκλογές, όταν σε λίγες ημέρες θα εκλεγεί νέα κυβέρνηση δεν μπορεί να γίνει κατανοητό για πιο λόγω είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθούν αυτές οι εκλογές στο ΤΕΙ.

Καλούμε την οργανωτική επιτροπή να αναβάλει τις εκλογές και τους υποψήφιους να αποσύρουν τις υποψηφιότητές τους.
Καλούμε όλους τους παραπάνω να οργανώσουν τον αγώνα διεκδίκησης άμεσων λύσεων για το ΤΕΙ.
Καλούμε όλη την κοινότητα του ΤΕΙ την Τετάρτη 2 Μαϊου να βρεθεί στο χώρο του ΤΕΙ για να εκφράσει για άλλη μία φορά την αντίθεσή του στο νόμο 4009/11.
Θεσσαλονίκη 27/4/2012