4/4/12


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
για την ΑΠΕΡΓΙΑ στις 4 ΑΠΡΙΛΗ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η απεργία του Συλλόγου μας στις 4 Απριλίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι ελάχιστα μαθήματα έγιναν κατά τη διάρκεια της ημέρας αυτής σε ολόκληρο το ΤΕΙ. Σε αυτό συνέβαλε στο μέγιστο και η στάση εργασίας που προκήρυξε ο ΕΣΕΠ του ΤΕΙ και στην οποία συμμετείχε το σύνολο σχεδόν των συναδέλφων.
Το αποτέλεσμα της απεργίας αυτής, όπως και οι συζητήσεις που προέκυψαν κατά τη διάρκεια αντιπροσωπείας των δύο Συλλόγων στους χώρους του ΤΕΙ, κατέδειξαν την αναγκαιότητα κοινής δράσης όλων των Συλλόγων, Σωματείων εκπαιδευτικών και εργαζομένων και των φοιτητικών φορέων.
Από τη Διοίκηση του ΤΕΙ υπάρχουν μόνο αόριστες υποσχέσεις, ότι θα προσπαθήσουν να μας πληρώσουν.
Ο Σύλλογός μας θα συνεχίσει τις δράσεις του καθ’ όλη τη διάρκεια του επόμενου 15ήμερου με τα αιτήματα του. Την Τετάρτη 18 Απριλίου θα πραγματοποιήσουμε νέα συνέλευση του Συλλόγου για να καθορίσουμε τα επόμενα βήματά μας, που θα πρέπει να είναι πιο δυναμικά με στόχο τη λύση των άμεσων αιτημάτων μας: αποπληρωμή των δεδουλευμένων, ιατροφαρμακευτική κάλυψη, υπογραφή των συμβάσεων για το εαρινό εξάμηνο.
Συνεχίζουμε μαζικά και συντονισμένα τον αγώνα μας,
Συμβάλουμε στην οργάνωση όλων των φορέων του ΤΕΙ με στόχο την πάλη για μία Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Ανώτατη Εκπαίδευση στην υπηρεσία των αναγκών μας,
Συντονίζουμε τη δράση όλων των Συλλόγων Εκτάκτων ΤΕΙ για τη λύση των πάγιων αιτημάτων μας.
Θεσσαλονίκη 4/4/2012