25/5/12

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


Αυτή τη στιγμή και ενώ οδεύουμε προς τη λήξη του εξαμήνου βρισκόμαστε και πάλι στη δυσάρεστη θέση να πληροφορήσουμε του συναδέλφους, αλλά και ολόκληρη τη κοινότητα του ΤΕΙ ότι το σύνολο του Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού παραμένει απλήρωτο από τον Ιανουάριο.

Τα περί ακυβερνησίας είναι τουλάχιστον αστείες δικαιολογίες, αφού όπως όλοι βλέπουμε και ζούμε και κυβέρνηση υπάρχει και νέα χειρότερα προσπαθούν να πάρουν.
Εξάλλου δεν υπάρχει κυβέρνηση για να πληρώσει τα δεδουλευμένα μας, αλλά υπάρχει κυβέρνηση για να πραγματοποιήσει τις εκλογές (παρωδία) για την εκλογή των εσωτερικών συμβούλων του ΤΕΙ;
Δεν υπάρχει κυβέρνηση για να πληρώσει τα δεδουλευμένα μας, αλλά υπάρχει κυβέρνηση για να πραγματοποιήσει την αξιολόγηση των Τμημάτων του ΤΕΙ;

Είναι πλέον φανερό ότι ο μόνος τρόπος για να πληρωθούμε τα δεδουλευμένα μας, για να εξασφαλιστεί η καταβολή των ενσήμων και η εξόφληση όλων αυτών που η σύμβασή τους υπογράφτηκε με ένα μήνα καθυστέρηση, για να γίνουν έγκαιρα οι νέες αναθέσεις χρειάζεται να ακουστεί δυνατά η φωνή μας.

Και η φωνή του εργαζόμενου μπορεί να ακουστεί μόνο όταν αγωνίζεται, αλλιώς δυστυχώς δεν τη λαμβάνει κανείς υπόψη του. Για άλλη μία φορά αναγκαζόμαστε να υψώσουμε δυνατά τη φωνή μας για τα αυτονόητα.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΝΕΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 29/5 11:00 π.μ.
ώστε να οριστικοποιήσουμε τη μορφή των κινητοποιήσεων μας
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 29/5
ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ
ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ
ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Καλούμε το Σύλλογο του Μόνιμου Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΣΕΕΠ) να στηρίξει τις κινητοποιήσεις μας, το ίδιο κάλεσμα απευθύνουμε και σε όλους του εργαζόμενους του ΤΕΙ (ΕΤΠ, Διοικητικούς, Συμβασιούχους) αφού τα προβλήματα ολοένα και περισσότερο συγκλίνουν σε κοινή βάση.
Καλούμε τους φοιτητές μας μέσα από τις δικές τους να προκαλέσουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις, αφού πια έγινε κατανοητό ποια είναι τα προβλήματα που δημιουργεί αυτή η νέα κατάσταση (έλλειψη προσωπικού – στρίμωγμα στα εργαστήρια, ελλείψεις σε αναλώσιμα, καθυστερήσεις στο χρόνο απόκτησης πτυχίου, μικρότερος αριθμός φοιτητών με δικαίωμα σίτησης, λίγες εστίες με σοβαρή υποχρηματοδότηση κ.α.).

Ο ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΕΙ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Ο ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ