8/6/12


Η πληροφόρηση που είχαμε από τη διοίκηση του ΤΕΙ, για την πορεία εξόφλησης των δεδουλευμένων μας, που ως γνωστό έχει κολλήσει στο Δεκέμβρη του 2011,
είναι η εξής:

Η επίτροπος έχει ολοκληρώσει τον έλεγχο των ενταλμάτων πληρωμής Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2012. Πληροφορηθήκαμε επίσης ότι το ελεγκτικό τα έχει προωθήσει εγκεκριμένα στη μισθοδοσία του ΤΕΙ, καθώς και ότι το ΤΕΙ έχει τα απαιτούμενα κονδύλια για να καλύψει τους δύο αυτούς μήνες. Συνεπώς, όπως μας πληροφόρησαν σήμερα το μεσημέρι από τη μισθοδοσία, τη Δευτέρα το πρωί θα αποσταλούν οι εντολές πληρωμής στην τράπεζα.

Φαίνεται ότι η πληρωμή Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου έχει δρομολογηθεί και μάλιστα ότι θα γίνει τη Δευτέρα. Παραμένει σε εκκρεμότητα όμως η οφειλή των υπόλοιπων μηνών, οπότε ως εργαζόμενοι δε βρίσκουμε να υπάρχει κανένας λόγος εφησυχασμού ή πανηγυρισμών είτε από εμάς είτε από τη διοίκηση του ΤΕΙ.


Εξελίξεις στη μορφή κινητοποιήσεων που αποφασίστηκαν στη συνέλευση των μελών του Συλλόγου του Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού σήμερα, 8 Ιουνίου 2012:

Καταρχήν, αναμένουμε μέχρι τη Δευτέρα το πρωί για την επιβεβαίωση αυτών που μας είπαν σήμερα.

Σε περίπτωση που οι διαδικασίες προχωρήσουν, προχωράμε και εμείς στην εκτέλεση των διδακτικών μας καθηκόντων (διδασκαλία, αναπληρώσεις, εξετάσεις). Παράλληλα, προσπαθούμε να λάβουμε θετική ενημέρωση για την πορεία εξόφλησης των δεδουλευμένων (από Μάρτιο και μετά). Σε περίπτωση που δεν έχουμε κάποια συγκεκριμένη ενημέρωση, θα περάσουμε σε νέο κύκλο κινητοποιήσεων σε χρόνο και με τρόπο που θα αποφασιστεί με νέα συνέλευση την ερχόμενη εβδομάδα.

Σε περίπτωση που δεν πληρωθούμε ούτε καν αυτά που μας δηλώνουν ότι είναι έτοιμα και εγκεκριμένα (Ιανουάριος, Φεβρουάριος), προχωρούμε στη συνέχιση εφαρμογής της επίσχεσης εργασίας χωρίς διακοπή ΚΑΙ την ερχόμενη εβδομάδα.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι εμείς είμαστε αυτοί που αγωνιζόμαστε να επιλύσουμε το τεράστιο πρόβλημα λειτουργίας του ιδρύματος. Εμείς είμαστε αυτοί που, έχοντας διδάξει πέντε ολόκληρους μήνες απλήρωτοι, συνεχίζουμε να δείχνουμε τη μεγαλύτερη δυνατή ευελιξία. Απόδειξη η παραπάνω απόφαση της συνέλευσής μας, παρότι γνωρίζουμε ότι ΔΕΝ πρόκειται να μας καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα μας.

Καλούμε τους συναδέρφους που δεν πήραν μέρος στην επίσχεση εργασίας να έρθουν στη συνέλευση του συλλόγου, να σταθούν την επόμενη φορά δίπλα μας στις όποιες κινητοποιήσεις συναποφασίσουμε. Ας μη συμπράξουμε στην ολοένα και βαθύτερη υποβάθμιση του εργασιακού μας χώρου. 
Ας μην αφήσουμε κανένα να εκλάβει τη διαλλακτικότητά μας ως αδυναμία.

Έχουμε να κερδίσουμε πολλά, έχουμε να τα χάσουμε όλα.