19/4/10

Κάλεσμα για κήρυξη απεργίας στις 21-22 Απριλίου

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΕΙ
Κάλεσμα για κήρυξη απεργίας στις 21-22 Απριλίου

Μετά την περικοπή των επιδομάτων και των δώρων Χ-Π-Α έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρώτες προσπάθειες περικοπών στους προϋπολογισμούς των πανεπιστημίων. Παράλληλα το Συμβούλιο Επικρατείας ενέκρινε το ΠΔ για την ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής οδηγίας 36/05 στο ελληνικό δίκαιο. Άναψε το πράσινο φως στην κυβέρνηση, για την υποβάθμιση της ανώτατης εκπαίδευσης και την ισοτίμηση των πτυχίων των δημόσιων πανεπιστημίων με τα πιστοποιητικά που παρέχουν τα λεγόμενα κολέγια, αλλά και τα επαγγελματικά δικαιώματα πιστοποιητικών σπουδών τριετούς διάρκειας από ιδρύματα του εξωτερικού.

Τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση με τη στήριξη ΕΕ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και τη συμμετοχή του ΔΝΤ είναι μέτρα που φορτώνουν τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους, μέτρα που με αφορμή την κρίση επιδιώκουν να εφαρμόσουν όλες τις εδώ και χρόνια επιδιωκόμενες αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις, μέτρα υπέρ του ελληνικού και ξένου κεφαλαίου.

Η ΔΗΠΑΚ ΑΕΙ καλεί τους συνάδελφους να ενώσουμε τη φωνή μας με τους άλλους εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, για να αποκρουστούν τα άγρια μέτρα στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις, στο φορολογικό, στο Ασφαλιστικό. Για να διεκδικήσουμε αμοιβές, συνθήκες και προοπτικές εργασίας που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.

Καλεί τα ΔΣ των συλλόγων να πάρουν αποφάσεις για κλιμάκωση του αγώνα με 48ωρη απεργία στις 21 - 22 Απρίλη. Να απαιτήσουν από την ΠΟΣΔΕΠ, την ΟΣΕΠ-ΤΕΙ, και την ΟΣΕΕΠ-ΤΕΙ να κάνουν το ίδιο. Τα βασικά αιτήματα της απεργίας να είναι:

• Να αποσυρθούν τα αντιλαϊκά μέτρα.

• Να ανακληθούν οι περικοπές στην Παιδεία και να μη περάσουν οι περικοπές στους προϋπολογισμούς των ΑΕΙ.

• Χρηματοδότηση της δημόσιας Παιδείας τουλάχιστον στο 15% του κρατικού προϋπολογισμού και τριπλασιασμό των δαπανών της έρευνας.

• Νέο ακαδημαϊκό μισθολόγιο στην κατεύθυνση κλιμάκωσης των μισθών αναλογικότερα προς τις κατώτερες βαθμίδες, με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση.

• Αύξηση του διδακτικού και άλλου προσωπικού στα πανεπιστήμια – ΤΕΙ, με μόνιμη και σταθερή δουλειά. Μονιμοποίηση των έκτακτων.

• Να μην ενσωματωθεί η οδηγία 36/05 για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των ΚΕΣ.

• Όχι στη λειτουργία των ΚΕΣ ως παραρτημάτων αλλοδαπών ιδρυμάτων. Κατάργηση του Νόμου για τα ΚΕΣ.

• Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Παιδεία.

• ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ – ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ



ΔΗΠΑΚ ΑΕΙ, 13 Απριλίου 2010