13/2/13

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!



Η ιστορία επαναλαμβάνεται λένε μόνο ως κωμωδία. Και όμως αυτή η ιστορία κάθε άλλο παρά κωμωδία μπορεί να χαρακτηριστεί. Δεκάδες Έκτακτοι Εκπαιδευτικοί των ΤΕΙ της χώρας, μεταξύ των οποίων των ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και Λάρισας βρίσκονται σε απόγνωση.
Έχουμε φτάσει στα μέσα Φεβρουαρίου, το εξάμηνο έχει ολοκληρωθεί και σχεδόν έχει ολοκληρωθεί και η εξεταστική περίοδος, και όμως το Έκτακτοι Εκπαιδευτικό Προσωπικό παραμένει απλήρωτο από τον Οκτώβρη του 2012.

Οι δικαιολογίες πολλές: καθυστερήσεις, λάθος πρωτόκολλα, το ελεγκτικό, η ενιαία αρχή πληρωμών, ενστάσεις, ελλείψεις προσωπικού. Τώρα κινητοποιήσεις, καταλήψεις και ότι μπορεί να σκεφτεί το «μυαλό» ανθρώπων, των οποίων όμως η ανθρωπιά φαίνεται πως περιορίζεται σε συμπόνιες και ευχές.
Άραγε ποιες είναι αυτές οι διαδικασίες που καθυστέρησαν να γίνουν 5 μήνες (χωρίς να συμπεριλάβουμε τους μήνες από το Μάϊο – Ιούνιο που έληξε η προκήρυξη για το έτος 2012 – 13).
Θέλουν να μας πουν πως επί 5 μήνες, χρόνο μέσα στον οποίο εμείς φέραμε σε πέρας τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου, πραγματοποιήσαμε τις εξετάσεις, υπογράψαμε δεκάδες χαρτιά επιβεβαίωσης της ύπαρξής μας (παρουσιολόγια, εσωτερική αξιολόγηση, αναπληρώσεις κ.α.), αυτοί δεν μπόρεσαν να βάλουν σε τάξη τις συμβάσεις, που στη συντριπτική πλειοψηφία είναι ίδιες με τις περσινές.

Η αλήθεια είναι ότι είμαστε άξιοι της μοίρας μας, αφού δεν κάναμε καμία κίνηση διεκδίκησης των χρημάτων αυτών. Όμως αυτή μας η αδράνεια, ας γίνει παράδειγμα προς αποφυγή για το μέλλον.
Θελήσαμε να μην δημιουργήσουμε ένα ακόμη πρόβλημα σε μια χρονιά (30 χρόνια από την ίδρυση των ΤΕΙ) που φαίνεται πως είναι κρίσιμη για τη συνέχιση της ύπαρξής τους.
Ζητάμε συγνώμη από τα παιδιά μας
που δεν ήμασταν αρκετά δυνατοί να βγούμε μπροστά
και να διεκδικήσουμε το δίκιο μας.
Δίνουμε υπόσχεση πως αυτό δεν θα ξαναγίνει.
Απαιτούμε τα χρήματα μας τώρα,
έχουμε δίκιο και θα το διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ παραρτήματος ΤΕΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ