7/2/13

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Μετά από την πολύ πετυχημένη κινητοποίηση της Τετάρτης 6/2 που συγκέντρωσε χιλιάδες φοιτητών, καθηγητές (μόνιμους και έκτακτους), ΕΤΠ και Διοικητικούς υπαλλήλους του ΑΤΕΙΘ,
αλλά και μαθητές από τα ΕΠΑΛ (με πρωτοβουλία του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Θεσσαλονίκης), καθηγητών και δασκάλων, εκπροσώπων σωματείων, αλλά και τη μαζική συμπαράσταση από φοιτητικούς συλλόγους των δύο πανεπιστημίων της πόλης (ΑΠΘ και ΠΑΜΑΚ) με κάλεσμα του ΜΑΣ, η συνέχιση των κινητοποιήσεων πρέπει να είναι πολύπλευρη.

  • Την Παρασκευη συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις το πρωί στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (12:00 μ.μ.) και στο Αγ. Βενιζέλου και την απογευματινή συναυλία στο Αγ. Βενιζέλου.

  • Τη Δευτέρα συμμετέχουμε στην παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης (14:00 μ.μ.).

Είναι πια ξεκάθαρο ότι το σχέδιο "Αθηνά" αποτελεί ένα ακόμη βήμα για την προώθηση του νόμου 4009/12 που οδηγεί στην ολοκλήρωση της λειτουργίας των ΤΕΙ και των Πανεπιστημίων με κριτήρια αγοράς.
Είναι φανερό ότι οδηγούμεστε σε μία ανώτατη εκπαίδευση πολλών ταχυτήτων με δίχρονα, τρίχρονα κ.α. προγράμματα σπουδών που δεν θα εξασφαλίζουν κανένα δικαίωμα στους πτυχιούχους.

Εμείς, οι Έκτακτοι Εκπαιδευτικοί του ΤΕΙ δεν μπορούμε παρά να βρισκόμαστε στον αγώνα, γιατί απλά είμασταν έτοιμοι για αυτές τις εξελίξεις και προσπαθούσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα να τις προλάβουμε. Δυστυχώς για άλλη μία φορά, απλά διακιωθήκαμε. Δεν θα επιτρέψουμε όμως κανέναν να καπηλευτεί τον τίτλο του οργανωμένου συνδικαλιστικού μας χώρου για να εμφανιστεί ως "σωτήρας". Πολύ περισσότερο δεν θα επιτρέψουμε την Ομασπονδία μας (ΟΣΕΠ ΤΕΙ) που ξαφνικά εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος των Εκτάκτων, ενώ έχει χάσει αυτό το δικαίωμα εδώ και δύο χρόνια, οπότε και έπρεπε να πραγματοποιηθεί το συνέδριο. Στην ουσία βέβαια έχασε το δικαίωμα αυτό στη συνήδηση των συναδέλφων όταν τους άφησε εκτεθειμένους σε απολύσεις, απλήρωτη δουλειά για να είναι απλά αρεστοί στις Διοικήσεις.

Εμείς συνεχίζουμε τη δράση μας μέσα από το Σύλλογό μας.
Καλούμε στη Γενική Απεργία στις 20 Φλεβάρη
και στη συγκέντρωση 
στο Αγ. Βενιζέλου στις 10:30 π.μ.