19/3/12

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Σύλλογος μας στα πλαίσια των αποφάσεών της συνέλευσης του, καλεί την Τετάρτη 21 Μαρτίου στις 11:00 π.μ. στον 1ο όροφο του ΕΚΘ (Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης) σε συνέντευξη Τύπου με τα παρακάτω θέματα:
1. Την καθυστερημένη για άλλη μία χρονιά καταβολή των δεδουλευμένων και τα προβλήματα που αναδείχτηκαν από τη διαδικασία ελέγχου των αναθέσεων,
2. Υγειονομική κάλυψη των συναδέλφων και των οικογενειών τους, καταβολή του επιδόματος ανεργίας σε όλους τους συναδέλφους για το τρίμηνο διάστημα μεταξύ των εξαμήνων,
3. Η παραπέρα μείωση των πιστώσεων για το Έκτακτο Εκπαιδευτικό Προσωπικό που από τα 10 εκ. το 2009, έφτασε στα 4.7 εκ το 2011 και υπολογίζεται για 2.7 εκ το 2012. Αυτό ουσιαστικά οδηγεί στη μη ύπαρξη Εκτάκτων για το χειμερινό εξάμηνο του 2012-13, με σοβαρότατα προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία, αφού δεν συνοδεύεται από την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.
4. Να μην εφαρμοστεί η εισαγωγή φοιτητών σε επίπεδο Σχολής και κατ’ επέκταση η διδασκαλία μαθημάτων σε επίπεδο Σχολής (νόμος 4009/11). Μία τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε πρακτικά στην κατάργηση μιας σειράς Τμημάτων, ενώ τα μαθήματα δεν θα μπορούν να πραγματοποιηθούν (λόγω υλικοτεχνικής αλλά και γενικότερων υποδομών).
5. Δεν θα δεχτούμε μείωση του ήδη μειωμένου ωρομισθίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι η τελευταία αύξηση στο ωρομίσθιο δόθηκε το 2002.
Στην αδράνεια της Ομοσπονδίας των Εκτάκτων, αλλά και τη «μοιρολατρία» των Διοικήσεων (ή μήπως συμφωνία;) εμείς αντιπαραθέτουμε την αγωνιστική ανάδειξη των αιτημάτων μας. Για το σκοπό αυτό αποφασίσαμε και προχωράμε το συντονισμό της δράσης μας με άλλους Συλλόγους Εκτάκτων ΤΕΙ και πρωτοβουλίες 407/80 των Πανεπιστημίων, αλλά και με τους άλλους Συλλόγους Εκπαιδευτικών και εργαζομένων των ΤΕΙ (το Σάββατο 17/3 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση). Τη Δευτέρα 19/3 προχωρήσαμε σε συνάντηση με το Ελεγκτικό συνέδριο στη Γ. Γραμματεία στη Θεσσαλονίκη, τη Τρίτη 20/3 θα έχουμε εκ νέου συνάντηση με τη Διοίκηση του ΤΕΙ. Τη Τετάρτη 21/3 ορίσαμε συνέντευξη τύπου. Ενώ αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε Απεργία σε συντονισμό με άλλους Συλλόγους του κλάδου.
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ,
ΠΑΡΑ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ