25/3/12

Πως άλλο ένα πανηγύρι στήθηκε στις …πλάτες μας!

Είναι εντυπωσιακό πως οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης και των κομμάτων που υποστήριζαν το κούρεμα, αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι έγιναν στις πλάτες του λαού. Αποδείχτηκε πως το κούρεμα έγινε με τα χρήματα του λαού, για να πάρουν ένα δάνειο που και πάλι θα πληρώσει ο λαός.
Αυτή η επιλογή τους δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη σε κάθε ευκαιρία από όλους μας, με αρχή τις κινητοποιήσεις που ήδη έχουμε εξαγγείλει για τις 4 Απριλίου.
Πρέπει να πάρουν ένα μάθημα και όλοι αυτοί, είτε είναι κόμματα που υποστήριξαν το «τζογάρισμα» των χρημάτων των ταμείων και των οργανισμών σε ομόλογα (με βάση και νόμο 2469 του 1997), είτε είναι διοικήσεις των οργανισμών αυτών, που ως άβουλοι «υπάλληλοι» κατέθεσαν την συμφωνία τους.
Τι σημαίνει όμως αυτή η διαδικασία για το ΤΕΙ;
Αφού η Διοίκηση του ΤΕΙ δέχτηκε να υπηρετήσει το νόμο 4009/11 αλλά και παλαιότερους νόμους, που εισάγουν από τη μία το «τζογάρισμα» των αποθεματικών από την Τράπεζα της Ελλάδος, από την άλλη την «οικονομική αυτοτέλεια» του (χρήση άλλων, εκτός κρατικού προϋπολογισμού, εσόδων) έφερε σε αυτή τη κατάσταση το Ίδρυμα.
Υπάρχουν μία σειρά ερωτημάτων που πρέπει να απαντηθούν πριν καταλήξουμε στο τι ακριβώς συναίβει:

1.      Κατατέθηκαν και χρήματα από τον προϋπολογισμό του 2011 (ως αποθεματικά) στην Τράπεζα της Ελλάδας και πότε;
2.      Είχαν προϋπολογιστεί χρήματα των αποθεματικών για τις ανάγκες μισθοδοσίας του Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού κ.τ.λ.
3.                Πόση τελικά ήταν η μείωση;
4.      Τι προτίθεται να κάνει η Διοίκηση για τη διεκδίκηση των απαραίτητων χρημάτων;

Εμείς καλούμε σε δράσεις όλων των τμημάτων του ΤΕΙ (μόνιμοι, έκτακτοι, ΕΤΠ, Διοικητικοί και πάνω από όλους φοιτητές) με πρώτη κορύφωση την απεργία στις 4 Απριλίου.

Δηλώνουμε πως δεν θα δεχτούμε κανενός είδους υποχωρήσεις από την πλήρη αποπληρωμή όλων των συναδέλφων, αλλά και μειώσεις στη σίτιση των φοιτητών κ.τ.λ.

Θα βρεθούμε για άλλη μία φορά μπροστά στο να γίνει κατανοητό το μέγεθος των προβλημάτων του ΤΕΙ και της Ανώτατης Εκπαίδευσης που προφανώς πηγάζει από μία πολιτική απαξίωσης τους.
Τα τελευταία γεγονότα εκφράζουν πλήρως τις προβλέψεις μας για το που οδηγούνται τα ΑΕΙ και πως αυτό εκφράζεται στο ΤΕΙ

Σύντομα και μόλις υπάρξει πληροφόρηση (μέχρι Τρίτη) θα ανακοινωθεί συνέλευση του Συλλόγου, που πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι Παρασκευή