7/3/12

8 ΜΑΡΤΗ


Με τους αγώνες του σήμερα τιμούμε την 8η του Μάρτη, την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, ως μέρα προσφοράς των γυναικών στους ταξικούς και κοινωνικούς αγώνες. Τη θυμόμαστε ως μέρα που σημαδεύτηκε από το θάνατο γυναικών που συνέβαλαν μαζί με τους άντρες εργάτες για κατακτήσεις εργασιακές, για μια καλύτερη ζωή.

Την 8η του Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, τιμούμε τις εργαζόμενες γυναίκες που αποτελούν μαζί με τη νεολαία τα πρώτα θύματα της καπιταλιστικής κρίσης και που το προηγούμενο διάστημα αψηφώντας το κλίμα μοιρολατρίας, την εργοδοτική τρομοκρατία, τα ψεύτικα διλήμματα της συγκυβέρνησης και των ευρωπαϊκών της εταίρων, ύψωσαν το ανάστημά τους ενάντια στη βάρβαρη επίθεση της αστικής τάξης στα δικαιώματα μας.
Η σημασία και το περιεχόμενο της Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας εκφράζεται σήμερα με τη συμμετοχή όλων των γυναικών στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες στους τόπους δουλειάς, αλλά και στις πολύμορφες κινητοποιήσεις των Σωματείων, Συλλόγων Γυναικών, Επιτροπών Αγώνα σε κάθε πόλη, συνοικία και γειτονιά.
Εμείς και ως εκπαιδευτικοί έχουμε άλλον έναν λόγο να προβάλουμε τη σημασία αυτής της ημέρας ως μάθημα ζωής για τους φοιτητές μας, που βομβαρδίζονται από τη «βλακεία» του life style, του ατομικισμού, του ανταγωνισμού.
                    Ας είμαστε και εμείς παρόντες στους αγώνες των καιρών μας,
       για τις δικές μας ανάγκες…