30/1/11

Συνέντευξη τύπου 28/1

Για την συνέντευξη τύπου του Συλλόγου μας

Συνάδελφοι,
Αποδείχτηκε πως η συνέντευξη τύπου είχε ένα νόημα που έγινε, αφού από τη μία καταφέραμε σε ένα βαθμό να δημοσιοποιήσουμε σε αρκετά μεγάλο βαθμό το θέμα μας, ενώ από την άλλη τουλάχιστον ξεπεράστηκαν αυταπάτες που πιθανά να είχαν κάποιοι συνάδελφοι.
Ένα βασικό συμπέρασμα είναι πως εάν παραμείνει ο αγώνας μας μόνο στα πλαίσια της διεκδίκησης των δεδουλευμένων, μάλλον θα βγούμε ολοκληρωτικά χαμένοι.
Η συσσώρευση ελλειμμάτων με την πληρωμή από κάθε επόμενο προϋπολογισμό των ελλείψεων του προηγούμενου (σε συνδυασμό με τη συνεχή μείωση των επιχορηγήσεων) έφερε αυτό το αποτέλεσμα. Η απάντηση ότι θα πληρωθούμε με τα χρήματα από τον νέο προϋπολογισμό (άγνωστο πότε) θα προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στα χρήματα του επόμενου εξαμήνου και της νέας χρονιάς.
Η λύση που προτείνεται από όλους τους αρμόδιους είναι η σταδιακή ή και πιο ραγδαία μείωση του αριθμού των εκτάκτων (με: μείωση ωρών των εργαστηρίων, μονή εισαγωγή σπουδαστών, αλλαγή υποχρέωσης χρησιμοποίησης επιστημονικών συνεργατών με εργαστηριακούς συνεργάτες, ενιαία ένταξη φοιτητών στις Σχολές και όχι στα Τμήματα, κλείσιμο Τμημάτων ή μετατροπή τους σε διετούς και τριετούς φοίτησης κ.α.). Μια τέτοια πρόταση δεν μπορεί να αποτελέσει λύση, αφού σε κάθε περίπτωση θα οδηγήσει στην παραπέρα υποβάθμιση των Ιδρυμάτων μας, αν και σε οικονομικό επίπεδο βραχυπρόθεσμα θα ξεπεράσει προβλήματα.
Θεωρούμε πως από εδώ και πέρα χρειάζεται να επανακαθορίσουμε τους στόχους μας και να ανοίξουμε μια ουσιαστική συζήτηση μέσα στο χώρο του ΤΕΙ, αλλά και μεταξύ των Συλλόγων μας για να μπορέσουμε να παλέψουμε για ουσιαστικές λύσεις.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ
ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 1/2/2011 11:00 στη ΣΕΥΠ
ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ!

Να σημειώσουμε ότι τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Συμβουλίου του ΤΕΙ με αυτό το θέμα. Πήραμε την υπόσχεση από τον Πρόεδρο του ΤΕΙ ότι θα καθοριστούν χρονικά όρια για την καταβολή του ποσού που είναι απαραίτητου για την καταβολή των δεδουλευμένων μας και στη συνέχεια θα αποφασίσει εάν θα προχωρήσει στην αναστολή της λειτουργίας του Ιδρύματος.
Επίσης, την Δευτέρα θα γίνει και η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του ΚΚΕ για το θέμα. Στη συνεδρίαση στη Βουλή θα παρευρίσκονται το προεδρείο του Συλλόγου του Πειραιά. Πιθανά να συζητηθούν ταυτόχρονα και οι ερωτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ για το ίδιο θέμα.
Σημαντικό στοιχείο που πρέπει να τονίσουμε είναι η στάση του Προεδρείου της ομοσπονδίας μας (ΟΣΕΕΠ ΤΕΙ) όπου όχι μόνο δεν εξέδωσε μια ανακοίνωση συμπαράστασης, όχι μόνο δεν μπήκε στη διαδικασία συντονισμού δράσης με τους υπόλοιπους Συλλόγους, αλλά βρέθηκε και απέναντί μας με τη στάση που κρατάνε τα μέλη του Προεδρείου της.

Να προσπαθήσουμε η επίσχεση εργασίας που ήδη ξεκινήσαμε να αποτελέσει την απαρχή για τη σωστή και ουσιαστική λειτουργία του Συλλόγου μας.

Να βρούμε τον τρόπο συντονισμού με τους άλλους Συλλόγους και να προχωρήσουμε σε μια πανελλαδική κινητοποίηση μέσα στο Φλεβάρη.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ       ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ