21/1/11

Απόφαση του Συλλόγου για την έναρξη επίσχεσης εργασίας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Α.Τ.Ε.Ι.Θ.

Απόφαση του Συλλόγου
για την έναρξη επίσχεσης εργασίας

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Στη συνέλευση του συλλόγου μας στις 19 Ιανουαρίου 2011, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε επίσχεση εργασίας ως μοναδικού τρόπου διεκδίκησης των δεδουλευμένων μας. Η απόφασή μας αυτή προφανώς δεν πάρθηκε τυχαία και χωρίς κόπο. Από την αρχή του ακαδημαϊκού έτους 2010-2011 μας ήταν γνωστό πως λόγω της αναγκαστικής μείωσης του προϋπολογισμού του ΤΕΙ που προκλήθηκε από το αρμόδιο υπουργείο, θα είχαμε προβλήματα με την καταβολή των μισθών μας. Και στις συνελεύσεις που καλέσαμε ως σύλλογος και στις συναντήσεις που είχαμε με τους αρμόδιους, θέταμε πάντα το ζήτημα της προετοιμασίας της αγωνιστικής διεκδίκησης. Με ανακοινώσεις μας ενημερώσαμε τους σπουδαστές, ενώ είχαμε και παρεμβάσεις στις συνελεύσεις του συλλόγου εκπαιδευτικού προσωπικού.
Η μη καταβολή των δεδουλευμένων ήδη προκαλεί σημαντικά προβλήματα ειδικά στους συναδέλφους που εργάζονται αποκλειστικά στο ΤΕΙ, χωρίς αυτό να σημαίνει πως και οι άλλες ομάδες συναδέλφων δεν αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα.
Θεωρούμε λοιπόν τη συμμετοχή όλων μας στην επίσχεση εργασίας ως βασικό στοιχείο για την αποτελεσματικότητα που μπορεί να έχει αυτή η δράση. Συμπληρωματικά, είναι χρήσιμο να αναφέρουμε πως σε ανάλογη κινητοποίηση βρίσκονται οι συνάδελφοι στο ΤΕΙ Πειραιά ήδη από τις 10 Ιανουαρίου. Το γεγονός αυτό αποτελεί ακόμη ένα λόγω για την έναρξη και την επιτυχή έκβαση της επίσχεσης που καλεί ο σύλλογός μας, που ελπίζουμε ότι θα συμπαρασύρει και τους συλλόγους άλλων ΤΕΙ που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση.
Υπάρχει ήδη η δεδηλωμένη συμπαράσταση από το σύλλογο εκπαιδευτικού προσωπικού, καθώς και από το Συμβούλιο του ΤΕΙ. Εμείς θα καλέσουμε το σύνολο της κοινότητας του Ιδρύματος να βρεθούμε μαζί στη διεκδίκηση όχι μόνο της καταβολής των δεδουλευμένων μας, αλλά και συνολικά της αύξησης της χρηματοδότησης ώστε να μπορέσουν να καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες του Ιδρύματος.
Η επίσχεση εργασίας θα συνοδευτεί με πρωτοβουλίες ενημέρωσης του συνόλου των σπουδαστών και του προσωπικού του ΤΕΙ, αλλά και ενημέρωσης της κοινής γνώμης. Θα προσπαθήσουμε να συντονίσουμε την δράση μας με άλλους συλλόγους εκτάκτων ΤΕΙ και την ομοσπονδία μας, αλλά και συναδέλφους στα Πανεπιστήμια που και αυτοί αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα.
Έχοντας πίστη πως όλοι οι συνάδελφοι θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Συλλόγου, σας ενημερώνουμε πως συνάδελφοι μέχρι την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου με το έντυπο για την επίσχεση εργασίας θα μαζεύουν υπογραφές, ενώ όποιος συνάδελφος επιθυμεί μπορεί να επικοινωνεί μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου teithekt@gmail.com .
Πληροφορίες για τη δράση του Συλλόγου μας και τα πάγια αιτήματα όπως αυτά διαμορφώθηκαν μέσα από τις συνελεύσεις μας βρίσκονται στο http://ektaktoi-teithe.blogspot.com .
ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ!



Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ       ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ