16/1/11

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ


«Συνάδελφοι,

Σήμερα Πέμπτη 13.01.2011 συνεδρίασε η Συνέλευση ΤΕΙ, το ανώτατο συλλογικό όργανο του Ιδρύματος. Μοναδικό της θέμα ήταν το "Εκπαιδευτικά-Λειτουργικά Θέματα".

Τις λεπτομέρειες της Συνέλευσης θα τις δείτε αμέσως μόλις δακτυλογραφηθούν τα πρακτικά. Σημεία που πρέπει να σημειώσουμε ως περισσότερο σημαντικά:
• Καμμία περικοπή στις ώρες ανάθεσης εκπαιδευτικού έργου δεν πρόκειται να γίνει, καθώς η Διοίκηση δέχεται πως σε αυτή την περίπτωση θα είχαμε σοβαρά προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία.
• Η Διοίκηση του Ιδρύματος δήλωσε πως δείχνει την απερίφραστη συμπαράστασή της στις (καθ'όλα νόμιμες) κινητοποιήσεις μας: (α) Προσφυγή στο ΣΕΠΕ, (β) Επίσχεση Εργασίας. Θεωρεί αναφαίρετο δικαίωμά μας να διεκδικούμε και τονίζει πως σε καμμία περίπτωση αυτό δεν μας φέρνει απέναντί της. Αντίθετα, ζήτησε τη μέγιστη ενότητα μεταξύ όλων των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΤΕΙ Πειραιά απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζει.
• Αποφάσισε να:
 Αναστείλλει για μία ημέρα τη λειτουργία του Ιδρύματος την επόμενη εβδομάδα και να δώσει συνέντευξη τύπου, δημοσιοποιώντας τα προβλήματα υποχρηματοδότησης
 Να ζητήσει εντός της επόμενης εβδομάδας από το ΥΠΔΒΜΘ τα χρηματικά ποσά που προέκυψαν από τις περικοπές στον προϋπολογισμό
 Διαφορετικά, θα παραδώσει τις παραιτήσεις των Προϊσταμένων Τμημάτων, Διευθυντών Σχολών, Αντιπροέδρων & Προέδρου ΤΕΙ στη διάθεση της Υπουργού έως και την επόμενη Πέμπτη.
Σας επισυνάπτουμε το κείμενο-τοποθέτηση του Συλλόγου στη σημερινή συνεδρίαση της Συνέλευσης ΤΕΙ.


Διαφαίνεται πως για πρώτη ενδεχομένως φορά η παρουσία και οι ενέργειες του Σ.Ε.Ε.Π. λαμβάνουν διαφορετικό ρόλο. Η πραγματικότητα στο ΤΕΙ έχει ήδη αλλάξει. Σκέψεις για περικοπές έχουν ανατραπεί. Ο καιρός που η κατάσταση βρισκόταν στο σκοτάδι έχει σίγουρα παρέλθει. Το όφελός μας: Η ενδυνάμωση του Συλλόγου, η μαζικοποίησή του, η απομάκρυνση του φόβου από όλους.

Η συλλογή υπογραφών για την Επίσχεση συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία . Αύριο, Παρασκευή, θα κλείσει και η 2η λίστα. »



Το κείμενο αυτό έχει σταλεί από τον ΣΕΕΠ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ο οποίος βρίσκεται σε επίσχεση εργασίας από την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου.