4/2/11

Για τις εξελίξεις 3/2/2011

Για τις εξελίξεις 3/2/2011
Συνάδελφοι,
η σημερινή κινητοποίηση ήταν επιτυχημένη, αφού συνολικά ο κόσμος από τους τρεις Συλλόγους Διοικητικών Υπαλλήλων και του δικού μας Συλλόγου, μαζί με φοιτητές έκαναν μία αξιοπρεπή συγκέντρωση. Καταλήξαμε σε ένα κοινό ψήφισμα το οποίο κατατέθηκε στον Γενικό Γραμματέα. Στο ψήφισμα υπήρξε το κοινό κάλεσμα για την απόσυρση του κειμένου διαβούλευσης για την Ανώτατη Εκπαίδευση, τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, την αύξηση των δαπανών για την Παιδεία και φυσικά την καταβολή των δεδουλευμένων μας. Πετυχημένη μπορεί να θεωρηθεί επίσης και γιατί υπήρξε μία κοινή αντίδραση φορέων του ίδιου χώρου, κάτι που εάν συνεχιστεί και εμπλουτιστεί και με νέους κλάδους της Ανώτατης Εκπαίδευσης θα μπορέσει να οδηγήσει σε καλύτερα και πιο ουσιαστικά αποτελέσματα.
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης είχαμε ενημέρωση ότι πιθανά να δωθούν πιο σύντομα κάποια χρήματα από τον προϋπολογισμό του 2011 και τα οποία θα μας δωθούν. Επειδή όμως πολλά έχουμε ακούσει και επειδή σε καμία περίπτωση δεν μιλάνε για το συνολικό ποσό, εμείς απαντήσαμε πως θα συνεχίσουμε μέχρι να έχουμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Να σημειώσουμε ότι δεν είναι έκτακτη επιχορήγηση, άρα θα έχουμε μεταφορά του προβλήματος το καλοκαίρι (ή και πιο νωρίς).
Οι συμμετέχοντες στην σημερινή κινητοποίηση καταλήξαμε πως θα πάμε για νέα συνέλευση τη Δευτέρα 7/2 11:00 στη ΣΕΥΠ όπου θα καλέσουμε και τον Πρόεδρο του ΤΕΙ να μας ενημερώσει.
Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους συναδέλφους και να εφαρμόσουμε τον προγραμματισμό μας κανονικά μαζεύοντας υπογραφές και κάνοντας τις παρεμβάσεις που αποφασίσαμε για αύριο Παρασκευή.
Θεσσαλονίκη 3/2/2011
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ       ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ