7/2/11

Απόφαση Συνέλευσης 7/2/2011

Απόφαση Συνέλευσης 7/2/2011

Η καταβολή μέρους των δεδουλευμένων, όπως περιγράφεται στην ανακοίνωση της Διοίκησης του ΤΕΙ, δεν θεωρούμε ότι αποτελεί λόγο για να μην πραγματοποιηθεί η προκηρυγμένη αναστολή του ιδρύματος για τις 7 και 8 Φλεβάρη. Το γεγονός ότι θα έρθουν πιο γρήγορα κάποια χρήματα του προϋπολογισμού του 2011 για να καλυφθούν ανάγκες του 2010, μάλλον περισσότερα προβλήματα θα δημιουργήσει παρά θα λύσει.
Η μη καταβολή των δεδουλευμένων μας για τους τελευταίους 4 μήνες του 2010 - 2011 οφείλεται ακριβώς στο γεγονός ότι μεταφέρθηκαν κονδύλια προς το 2009, καθώς και στην επιπλέον μείωση του προϋπολογισμού του 2010. Όπως γίνεται κατανοητό η παραπέρα μείωση του προϋπολογισμού (κατά 20%) του 2011 και η μεταφορά κονδυλίων προς το 2010 σημαίνει ότι με τις σημερινές συνθήκες θα δουλέψει μέχρι τον Απρίλιο ή το Μάϊο.

Για να περάσουμε όμως και στην ουσία του προβλήματος. Στην ερώτηση πως θα λειτουργήσει το ΤΕΙ από εδώ και πέρα, η απάντηση είναι ότι θα λειτουργήσει με την ουσιαστική μείωση του Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού μέχρι και 50%. Το πώς θα γίνει αυτό περιγράφεται και στις απαντήσεις του Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου και στο κείμενο διαβούλευσης.

Θεωρούμε ότι σήμερα είναι πολύ σημαντικό να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις των Εκτάκτων με αύξηση των συναδέλφων που συμμετέχουν στην επίσχεση, όπως επίσης και να εντάξουμε νέες μορφές πάλης, οι οποίες θα συμπαρασύρουν το σύνολο της κοινότητας του ΤΕΙ σε κοινή δράση. Σήμερα πια ξεσκεπάστηκαν, φάνηκε περίτρανα ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο η μισθοδοσία των Εκτάκτων, αλλά συνολικά τα ΤΕΙ και η Ανώτατη Εκπαίδευση.

Η πίεση που ασκήσαμε είχε σαν αποτέλεσμα να παραδεχτούν το δίκιο μας, η συνέχιση αυτής (των κινητοποιήσεων) θα ανοίξει το δρόμο για λύσεις. Σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτούμε την παραπέρα υποβάθμιση των ΤΕΙ και της ανώτατης εκπαίδευσης και ας είμαστε αυτοί που ανοίγουμε το «χορό» όλων αυτών που πρέπει να γίνουν για:
την ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών, για την εξάλειψη του απαράδεκτου καθεστώτος των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία.

Παλεύουμε για
• Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας με την αύξηση των δαπανών για τα ΤΕΙ
• Ανανέωση όλων των συμβάσεων για το εαρινό εξάμηνο 2010 – 2011
• Επαναφορά της διπλής εισαγωγής στα ΤΕΙ μέχρι να υπάρξει η απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή
• Τήρηση των κανονισμών για την αναλογία εκπαιδευτικού – σπουδαστών και των προγραμμάτων σπουδών
• Πλήρωση των κενών θέσεων με μόνιμο προσωπικό, με βάση τις δαπάνες που ήδη υπάρχουν
• Παράταση του εξαμήνου για την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας



Παλεύουμε για
 Βελτίωση της σχέσης εργασίας με αύξηση του ωρομισθίου που είναι καθηλωμένο τα τελευταία χρόνια χαμηλότερο και από εκείνο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ΙΕΚ κ.α.
 Θεσμοθέτηση 5ης βαθμίδας ή κλάδου αντίστοιχου του Ε.Ε.ΔΙ.Π των Πανεπιστημίων, μόνιμου εργαστηριακού και διδακτικού προσωπικού των ΤΕΙ.
 Θεσμοθέτηση της συμμετοχής μας με δικαίωμα ψήφου σε όλα τα θεσμικά όργανα του ΤΕΙ
 Αναγνώριση της προϋπηρεσίας των έκτακτων εκπαιδευτικών ΤΕΙ στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
 Επίλυση του ασφαλιστικού προβλήματος με την απόδοση ενσήμων του ΙΚΑ ανάλογα με τις ώρες ανάθεσης εκπ/κού έργου των ωρομισθίων.
 Έγκαιρη ημερομηνία πρόσληψης και ανάθεσης του εκπαιδευτικού έργου των έκτακτων εκπαιδευτικών. Οι πληρωμές να γίνονται έγκαιρα.
 Να συμμετέχει εκπρόσωπος του Συλλόγου μας στις συνεδριάσεις των Τμημάτων με δικαίωμα λόγου.

Αποφασίσαμε:
1. Συνεχίζουμε την Επίσχεση Εργασίας και μαζεύουμε νέες υπογραφές,
2. Την ενημέρωση όλων των φορέων του ΤΕΙ για τις εξελίξεις,
3. Τρίτη 8/2 11:00 στο κτίριο διοίκησης Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας από την Τετάρτη 9/2 με νέες μορφές και για την περιφρούρηση του αγώνα μας,
4. Κάλεσμα σε όλους τους Συλλόγους του ΤΕΙ για κοινή συνεδρίαση και συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 10/2 13:00 στο χώρο του ΤΕΙ,
5. Συμμετοχή στην Πανελλαδική κινητοποίηση Συλλόγων Εκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού στα ΤΕΙ και της πρωτοβουλίας των 407 στα Πανεπιστήμια την Παρασκευή 11/2 11:00 στο Υπουργείο Παιδείας,
6. Νέα συνέλευση την Δευτέρα 14/2 11:00 στο ΤΕΙ


Θεσσαλονίκη 7/2/2011

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ       ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ